TCV Obstacle Run Gemaakt Voor Bladerunner Rick Geurtsen

TCV Obstacle Run gemaakt voor Bladerunner Rick Geurtsen

Op zondag 4 juni doet Alphenaar Rick Geurtsen mee aan de TCV Obstacle Run. Hij loopt dan de 5km. Rick Geurtsen belichaamt waar sommige alleen van kunnen dromen, meedoen aan sportieve prestaties ondanks handicaps. Met het missen van een been en een werkend oog, weerhoudt hem dat niet om uitdagingen aan te gaan, zoals Obstacle Runs. Rick: “Leef je leven en geniet er vooral van. Ofwel pluk de dag.”

Wie is Rick Geurtsen?
Rick is 46 jaar en is gelukkig getrouwd met Inger die hem alle ruimte geeft om zijn sporten te beoefenen. “Daar ben ik ook echt heel blij mee, zegt Rick met veel trots. Samen hebben ze twee kinderen van 9 en 15 jaar die niet beter weten dan dat hij één been heeft. Als IT-er bij KLM reist hij dagelijks met de auto naar Schiphol-Rijk. Daarnaast sport hij veel en helpt hij ook nog eens anderen met een handicap om zichzelf op sportief vlak te verbeteren. Hij is lid van team Dutch Adaptives die steeds weer sportieve uitdagingen aangaan. Sinds zijn motorongeluk in Duitsland 14 jaar geleden, waarbij hij moest uitwijken voor een automobilist heeft hij 10 operaties gehad. Uiteindelijk besloot hij zelf om zijn been te laten amputeren. “Dat was een hele heftige periode. Mijn maatje Walter de Jong heeft mijn been afgebonden, anders had ik het niet na kunnen vertellen. Het was echt een zwaar ongeluk. Als je zoiets meegemaakt hebt dan kan je alleen maar genieten. Nu kan ik heel veel zelf, zoals auto- en motorrijden, skiën, skydiving, hardlopen en nog veel meer. Ik ben alleen niet meer zo snel, maar dat weerhoudt mij niet om van iedere dag volop te leven. Je ziet aan mij niet dat ik een spier in mijn rug kwijt ben, uit de tijd dat artsen mijn been probeerden te redden. Daardoor kosten veel inspanningen mij veel kracht. Maar opgeven is voor mij geen optie. Ik hoop dat onze kinderen deze instelling ook meekrijgen. Geloof in jezelf. Bij een Obstacle Run zie je vaak mensen twijfelen bij het nemen van een obstakel en denken dat het ze niet gaat lukken. Geloof in jezelf en dan lukt het ook. Zo is ook mijn leven.”

Uitdagingen
Rick deed mee met de allereerste editie van de TCV Obstacle Run, waarvoor ze ook een team hadden opgezet van kids met een handicap. Rick: “Het leek ons toen wel leuk om kinderen met een lichamelijke beperking te laten zien en ervaren dat je ondanks een handicap nog steeds veel kan.” Bij de TCV Obstacle Run loopt hij de 5km vanwege een kleine blessure, maar zegt hij zeker van de Van Mil Megaslide af te gaan. Vanwege het water in het parcours twijfelt hij nog of hij met zijn Blade of met zijn prothese de uitdaging aangaat. “Dat beslis ik op de ochtend zelf.” Hij loopt met een teammaatje Tamara Janssen, die een hand mist. Rick concentreert zich op dit moment ook op de Dam tot dam loop. Daarnaast wil Rick voor 2020 meedoen aan de Chinese Wall Marathon. Dat is 42 km hardlopen met een Blade. “Dat is wat wij noemen echt wel een Next Level Target. Ik hoop dat ik tegen die tijd een nieuwe Blade heb om lange afstanden mee te lopen, want mijn huidige is nodig aan vervanging toe. Die Blades zijn van carbonachtig materiaal gemaakt en zijn nogal kostbaar. Een groot deel krijg ik niet vergoed door de verzekering. Dus ik hoop van harte dat het me voor die tijd gaat lukken om dat financieel rond te krijgen. Ik ga ervoor.”

Fotografie door: Pixel Dizign – Hendrik Rijnierse