Spinning Wheel

Spinning Wheel goede doel editie 2015

“Door het dolle heen”, zo omschrijft Carst Teiwes, bestuurslid van Zomerspektakel aan het Meer en in het dagelijks leven advocaat, de reactie van Jilles Heemskerk en Maaike van der Kemp van gezinshuis ‘Spinning Wheel. Zij zijn de winnaars van een goede doelen campagne die Zomerspektakel aan het Meer had opgezet. Alphenaren konden zelf een keuze maken voor een goed doel, dat Zomerspektakel in 2015 onder de aandacht brengt.

Carst Teiwes: “ Tot en met eind augustus konden alle Alphenaren stemmen op de laatste drie goede doelen die we hadden geselecteerd uit de 178 aanmeldingen voor 26 goede doelen. Dit waren de Gele Linde, Spinning Wheel en Kinderboerderij Alphen. De keuze voor de drie goede doelen werd bepaald door het aantal aanmeldingen, hun motivatie, Alphense organisatie en de doelgroep waarvoor zij hun goede doel hebben ingericht. Met 730 stemmen van de 1652 bleek Spinning Wheel een terechte winnaar.”

Spinning Wheel
Gezinshuis Spinning Wheel is een gezinshuis voor kwetsbare kinderen tot 18 jaar, die kinderen een veilige plek bieden omdat zij om verschillende redenen niet thuis kunnen wonen. Maaike: “Op dit moment wonen er 6 kinderen in het gezinshuis. Zelf hebben Jilles en ik twee kinderen van 16 en 13 jaar. We werken al meer dan 18 jaar in de zorg waar het werken met jeugdigen altijd voorop heeft gestaan. Ons uitgangspunt is dat ieder kind het recht heeft om in een gezin op te groeien. En uiteindelijk wilden wij ook zelf dat gezin zijn, waar kinderen terecht kunnen. Na lang wikken en wegen, zijn we vijf jaar geleden gestart als gezinshuisouders. Ook vanwege alle komende veranderingen in de jeugdzorg. Na zo’n tijd mag ik wel zeggen dat onze eigen kinderen het hierin heel goed doen. We zijn echt trots op hen, zeker omdat zij de aandacht met zes andere kinderen delen. Met zoveel kinderen betekent dat het nodige aan aanpassingen in huis en buitenshuis. Daar zijn we voor aan het sparen. Daarom zijn wij maar wat blij met de inbreng via Zomerspektakel. We willen de kinderen graag een gezonde basis meegeven door ze sport, muziek en schoolkansen te bieden en dat kost gewoon veel geld.”